Analyse van drijfveren, talenten en ontwikkelmogelijkheden

TMA Talentenanalyse is een instrument van TMA Talentmanagement en gaat over het vinden, behouden en ontwikkelen van talent. Je bent het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij jouw ware aard ligt. Vanuit dit uitgangspunt zet TMA talentmanagement jou als kandidaat centraal. De Talentenanalyse geeft inzicht in jouw drijfveren, talenten en ontwikkelmogelijkheden.

TMA gebaseerd op positieve psychologie

De TMA Talentenanalyse is gebaseerd op positieve psychologie. Kandidaten maken online een TMA Talentenanalyse waarmee 53 competenties worden gemeten en 44 talenten in kaart worden gebracht. Een TMA Talentenanalyse benadert mensen positief, is niet veroordelend en biedt veel inzicht in de persoonlijkheid van mensen. De TMA geeft een beeld van jouw persoonlijke voorkeursgedrag en de mate waarin die passen bij je ambitie, je (beoogde) functie en/of je organisatiecontext. Daarnaast laat de TMA zien in welke richtingen je je zoal kunt ontwikkelen. Je hebt als het ware een ‘blauwdruk’ van jezelf.

Bekijk korte video van 1,5 minuut
TMA talentenanalyse

TMA is geschikt voor jou

  • als jij wilt weten waar je energie van krijgt en wat je energie kost;
  • omdat je je afvraagt of je huidige werk nog wel bij je past;
  • omdat je uit wilt vinden wat je werkelijk leuk vindt om te doen;
  • want je wilt weten of je geschikt bent voor een andere functie;
  • wanneer je ander werk zoekt en niet weet wat bij je past;
  • omdat je wilt weten welke organisatie bij je past.

Met andere woorden; wil je meer zelfinzicht, meer werkplezier, je ontwikkelmogelijkheden scherper in beeld hebben of wil je je voorbereiden op een nieuwe uitdaging, dan kan de talentenanalyse jou hierbij goed van pas zijn.

Werkwijze TMA Talentenanalyse

Na aanmelding ontvang je online een uitnodiging voor het invullen van een uitgebreide vragenlijst met 312 meerkeuzevragen. Het invullen doe je thuis achter de computer en kost je ongeveer een tot anderhalf uur van je tijd. Op grond van deze analyse worden jouw 22 drijfveren en 44 talenten in kaart gebracht en beschreven in een uitgebreid en objectief rapport. Deze rapportage dient enerzijds als advies voor jou en is tevens de basis voor onze nabespreking. In een verdiepend coachgesprek van maximaal twee uur bespreken wij het rapport en de resultaten.

TMA gecertificeerd

Als gecertificeerd TMA professional haal ik het beste uit talenten en competenties van anderen. Ik pas meerdere instrumenten van TMA talentmanagement toe TMA website. Ik ken het verschil tussen competenties, drijfveren en talenten en maak de match tussen de drijfveren/talenten van een kandidaat en de competenties van een profiel. Wil je meer informatie neem dan contact met mij op. Je vragen beantwoord ik graag.

Meer informatie en investering TMA Talentenanalyse

Deze voorbeeldrapportage geeft je een beeld van de inhoud van een Talentenanalyse.
TMA Talentenanalyse is een onderdeel van de TMA-methode. Neem je een talentenanalyse af dan kun je een jaar lang gebruik maken van de methode en ook gebruik maken van de aanvullende online assessmentinstrumenten:

  • een beroepskeuzetest
  • een capaciteitentest

Jouw investering voor een TMA Talentenanalyse is, naast je eigen tijdsinvesting, € 495,-. Dit is inclusief een uitgebreide rapportage met adviezen, de verdiepende coachsessie van twee uur en een jaar lang toegang tot de TMA-methode.

Aanvragen TMA Talentenanalyse

Zet de eerste stap naar het ontdekken van je drijfveren en talenten en vraag een TMA analyse aan via het contactformulier of bel voor meer informatie : 06 – 83 90 97 57.