Ben ik even lekker bezig geweest. Ik heb een visionboard gemaakt, ook wel moodboard genoemd. En geen moodboard zoals je die misschien kent, als sfeerimpressie voor een ruimte. Nee, ik heb een collage gemaakt van mijn dromen en doelen die ik wil bereiken. Een positief visionboard dat ook helpt tegen de stress. 

De wet van de aantrekking ‘je krijgt terug wat je uitstraalt’

Een visionboard maken is super handig voor het visualiseren van je doelen en dromen. Door deze zichtbaar te maken gaan ze voor je werken. Je verbindt je op een dieper niveau met je dromen en zet je onderbewuste aan het werk. Je dromen gaan leven en het geeft je energie door met anderen over je visionboard te praten. Die anderen zijn vaak weer bereid om je te helpen bijvoorbeeld met tips of door jou in contact te brengen met iemand uit hun netwerk. Dus: wees positief, laat zien, praat erover en je gaat je doel sneller bereiken. Dan werkt de wet van de aantrekking voor je; ‘je krijgt terug wat je uitstraalt.’ 

Mijn dromen en doelen visualiseren

Ik had zin om eens creatief aan het werk te gaan en mijn dromen en doelen te visualiseren. Eerst uren door tijdschriften bladeren op zoek naar de juiste plaatjes. Ja, dit is bij mij niet zomaar iets. Het duurt bij mij uren omdat ik, op zoek naar geschikte plaatjes, interessante artikelen tegenkomt die ik uiteraard eerst even wil lezen. Kom ik leuke weetjes tegen over ons brein of onze gezondheid, dan schrijf ik die ook nog even op. Wie weet komen die later nog eens van pas. Resultaat; een hele middag lezen, schrijven, knippen en tenslotte plakken. Lekker bezig dus en goed voor mijn brein. Verder wil ik ook nog dat het ergens op lijkt. Het is dus niet zomaar even plakken. Nee, bij mij gaat het in een bepaalde compositie op een mooi stuk gekleurd papier. Ik hou van oranje zoals je ziet. 

Maak een positief visionboard tegen stress

Wist je dat een visionboard ook helpt tegen stress? Een visionboard maken is ten eerste leuk om te doen. Heerlijk ontspannen met een muziekje erbij lekker creatief bezig zijn zonder je telefoon en je computer in de buurt. Een rustgevende bezigheid in het NU. Ten tweede helpt een visionboard om je positieve gedachten zichtbaar te maken. Het laat je dan telkens weer zien wat je hebt om dankbaar voor te zijn en dat maakt dat je een goed gevoel krijgt. 

Zoek dus leuke, gezellige plaatjes, foto’s en teksten waar jij blij van wordt en plak deze op een mooi stuk papier. Of gebruik een stuk karton of behang. Plak je visionboard vol met plaatjes en teksten die je helpen te ontspannen. Misschien vind je het leuk om je visionboard in te lijsten, of te tekenen of schilderen op een houten ondergrond. Gebruik je fantasie en je creativiteit en maak er iets moois van.

Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden

Hang je visionboard op een opvallende plek, een plek waar je dagelijks langs komt. Daardoor wordt je regelmatig aan je dromen en doelen herinnerd. Je visualiseert waar je over een poosje wilt zijn en je activeert hiermee telkens weer je onderbewuste die kansen voor je gaat zien. Je onderbewuste brein reageert goed op visuele stimulatie. Mijn visionboard hangt op mijn kantoor en ik loop er elke dag langs. Daarnaast heb ik er een foto van gemaakt als bureaublad op mijn pc. Lekker zichtbaar dus!

Een digitaal moodboard kan natuurlijk ook

Natuurlijk kun je tegenwoordig ook een digitaal visionboard maken. Dan zit je echter weer achter de computer en mis je het ontspannende fysieke bezig zijn. Met knippen en plakken ben je werkelijk bezig in het nu en helemaal wanneer je je telefoon uitzet. Verder kun je ook diverse materialen gebruiken en dat kan digitaal niet. Toch liever digitaal? Kijk dan eens op deze website voor tips over programma’s die je kunt gebruiken om een digitale collage te maken. 

Aan de slag met jouw visionboard

Aarzel niet langer en ga aan de slag met jouw positief visionboard of kies een ander onderwerp. Wil je privacy dan ga je alleen aan het werk. Nodig anders een vriendin uit, zoek tijdschriften bij elkaar, bepaal je thema en maak er een gezellige middag van. Wil je dat ik je begeleid in het maken van je visionboard dan is dat altijd mogelijk. Ik help je graag jouw dromen en doelen te visualiseren.  Neem gerust contact op voor meer informatie. 

Meer tips om stress te voorkomen

Wil jij meer tips tegen stress, lees dan ook mijn blogs over slapeloze nachten of zeven handige tips om stress te verminderen.

Meer informatie, tips, opdrachten en oefeningen krijg je via mijn cursus stress verminderen. Binnen 12 weken van je stress af! 

Je eigen positieve visionboard tegen stress!
Getagd op: