Een krachtige methode om stress te verminderen  

Vorig jaar maakte ik kennis met Mind Eye Power. Een krachtige en effectieve methode om stress te verminderen en ook blokkades op te heffen. Al met al een mooie aanvulling op mijn coachopleiding. In februari heb ik met goed gevolg het examen afgelegd. Intussen ben ik een van de MEP practitioners in het Noorden. Op de website van Mind Eye Power vind je meer informatie.

Mind Eye Power werkt op het onderbewuste

Twee jaar geleden wist ik nog niet eens van het bestaan van deze methodiek en inmiddels ben ik fan. Mind Eye Power sluit dan ook prima aan bij mijn werkwijze als Effortless coach. Ik werk vanuit een holistisch mensbeeld. Hierbij geloof ik dat gedachten, emoties en lichamelijke gezondheid elkaar versterken. Mind Eye Power is een veilige methode om onderbewust, belemmerend gedrag te doorbreken. De methode is ook geschikt om stress te verminderen. Tips om stress te verminderen.

Een veilige methode om stress en angsten te verminderen

Mind Eye Power is een vernieuwende, veilige, snelle en toegankelijke methode. Met deze methode is het mogelijk een diepgaande en blijvende verandering aan te brengen in hardnekkige overtuigingen, remmende emoties en ongezonde gewoontes.  Mind Eye Power is gerelateerd aan EMDR en wordt veel toegepast om stress en angsten te verminderen.

Werking met oogbewegingen en je geest

Je hebt een nare gebeurtenis meegemaakt waar je steeds weer aan moet denken. Het kan zijn dat je slecht slaapt, angstig bent of boos. Mind Eye Power werkt met oogbewegingen en mindset. Je haalt de herinnering op vanuit je lange termijn geheugen in je korte termijn geheugen. Terwijl je sterk aan de gebeurtenis denkt, maak je oogbewegingen. Hierdoor is er minder ruimte voor de herinnering. Het beeld vervaagt en de emotionele lading verzwakt. Vervolgens wordt het verzwakt opgeslagen en kan het beeld naar het verleden verdwijnen. Doordat de emotionele lading verzwakt ga je anders over de gebeurtenis denken en je dus beter voelen. Na een aantal behandelingen gaat de lading er op een gegeven moment vanaf. Problemen kunnen soms in een paar sessies worden verholpen.

Mind Eye Power met oogbewegingen hersenen aanpassen

Mind Eye Power is inzetbaar bij:

  • Faalangst, angst voor spreken in het openbaar
  • Onverwerkte emoties
  • Negatieve overtuigingen
  • (gevolgen van) trauma
  • Beperkende gedachtes
  • Stress, woede of frustraties
  • Slapeloosheid
  • Verslavingen

Grip op de bedrading van je hersenen

De kracht van de geest in combinatie met oogbewegingen is bijzonder. Je krijgt grip op de bedrading van jouw hersenen. Daardoor krijg je toegang tot een indrukwekkend zelfhelend vermogen. In ‘een ogenblik’ schakel je van een staat van verdediging naar een staat van groei. Daardoor ervaar je dat het mogelijk is om hardnekkige denk- en gedragspatronen moeiteloos  achter je te laten.

Mind Eye Power toegepast in een coachtraject

De oogbewegingen in combinatie met de juiste mindset geeft de methode  zijn krachtige werking. Ik heb het zelf ook ervaren en toegepast. Ik ben er erg enthousiast over. Je kunt Mind Eye Power apart boeken voor een thema. Daarnaast zet ik het in als onderdeel van een coachtraject.

Stress verminderen met Mind Eye Power
Getagd op: