Ademen door je neus   

Ik heb laatst iemand de mond laten afplakken. Huh, wat? Nee ik bedoel niet afplakken omdat ik iemand de mond wilde snoeren, al zou dat soms wel een uitkomst zijn. Ik heb het hier over je mond met tape afplakken voor het slapen gaan. Slaap jij slecht, onrustig en word je uitgeput wakker in plaats van uitgerust? Dan kan dat komen doordat je door je mond ademt en hierdoor teveel kooldioxide verliest.

Uitgerust wakker worden
Veel mensen ademen te snel of via hun mond en dat kan problemen geven. Bijvoorbeeld bij het slapen. Onlangs zat er tegenover mij een jonge vrouw van een jaar of 30 met stressklachten. ‘Ik slaap zo slecht en word tussendoor vaak wakker’ vertelde ze. ‘En ‘s morgens ben ik dan helemaal niet fit’. Ik zag meteen dat ze hoog in haar ademhaling zat en deze was ook veel te snel. Na een ademhalingstest en enkele oefeningen heb ik haar pleisters meegegeven met het advies haar mond af te plakken voor het slapen gaan. Het lijkt wat gek maar slapen met een pleister op je mond zorgt ervoor dat je door je neus adem haalt. En daardoor houd je voldoende kooldioxide in je bloed wat er weer voor zorgt dat je heerlijk kunt ontspannen. Al na twee dagen kreeg ik een reactie van haar. ‘Wat bijzonder, ik heb voor het eerst sinds dagen heerlijk doorgeslapen en werd uitgerust wakker.’ Kijk, en daar word ik dan weer heel blij van!

pleister op je mond ademhaling, hartcoherentie, neus, ademen, coach, coaching Friesland,
De pleister kun je verticaal opplakken.

Kooldioxide
In mijn vorige blog kon je lezen dat je gaat hyperventileren als je te veel kooldioxide uitademt. Door het ademen in een plastic zak gaat dit over want dan adem je de kooldioxide weer in. Adem je door je neus dan voorkomt dat een teveel aan uitademen. En met genoeg kooldioxide in je bloed ontspant alles. En dan kun je heerlijk slapen.

Plak een pleister op je mond
Dus adem jij ‘s nachts door je mond en wil je uitgeruster wakker worden? Plak dan je mond af. Je gaat je een stuk beter voelen wanneer je door je neus gaat ademen. Het afplakken hoeft echt niet de rest van je leven, je zult zien dat je na verloop van tijd vanzelf door je neus ademt. En bijkomend voordeel, speciaal voor de snurkers en hun partners; met de mond dicht slapen voorkomt of vermindert het snurken.

Tip: gebruik wel de huidvriendelijke pleisters, zo vermijd je pijn bij het verwijderen!

Vrijblijvende kennismaking
Ik help je overigens graag bij het omgaan met stress en verbeteren van je ademhaling. Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking.

Slapen met een pleister op je mond