E-coaching, online coaching of blended coaching

Nu we gedwongen zijn door het Coronavirus om contacten te vermijden, wordt er steeds meer coaching digitaal aangeboden. We willen immers niet meer met de coach in een ruimte zijn. Daarom zijn veel coaches inmiddels begonnen met coaching op afstand. Dat noemen we over het algemeen e-coaching. Dit is online coaching via internet. Aanvullend heb je ook blended coaching. Loopbaanbegeleiding en stress- burnout coaching bied ik blended en via e-coaching aan.

Blended coaching is een gemengde vorm

Sinds maart 2019, bied ik mijn coaching blended aan. Blended betekent gemengd. Het is een mengvorm tussen online coaching, live face-to-face contact en e-coaching. Voor de coaching maak ik dan ook gebruik van verschillende communicatiemiddelen en methodes. Je hebt face-to-face contact met mij in mijn coachruimte, via videobellen en/of een combinatie van beide. Daarnaast combineer ik de coaching met mail, telefoon, whatsapp en chat. Via een beveiligde, online leeromgeving tref je theorie, opdrachten en oefeningen aan. 

Voordelen blended coaching

Er zitten allerlei voordelen aan blended coaching

  • Je bepaalt zelf hoe, wanneer en waar je leert.
  • Je vindt de theorie en oefeningen en je gemaakte opdrachten op één plaats terug.
  • Je krijgt een duidelijk beeld van de voortgang, kunt uitgevoerde opdrachten en reacties van de coach nog eens teruglezen. 
  • Je hebt regelmatig contact met je coach en wordt zo extra gestimuleerd om je doel te bereiken.
  • Je hebt online videogesprekken met je coach, dus geen reistijd en geen zorgen over Corona.
  • Je kunt ook kiezen voor face-to-face gesprekken met je coach. De coachruimte is geschikt en ingericht om veilig een-op-eengesprekken te voeren. 
  • Het is leuk! Door het gebruik van verschillende online middelen zoals filmpjes, opdrachten en audio’s, is het leuk om te doen en dit vergroot je betrokkenheid.  

Het effect van online coaching

Voor de Coronacrisis kreeg ik vaak de vraag of online coachen wel hetzelfde effect heeft als offline. De meningen onder coaches was verschillend, de meesten gaven de voorkeur aan face-to-face gesprekken in een gezamenlijke ruimte. Inmiddels zijn we in korte tijd in Nederland gewend geraakt aan online gesprekken voeren. Ook coachtrajecten en therapieën kun je tegenwoordig online, face-to-face volgen. En de resultaten zijn positief. Persoonlijk heb ik er ook goede ervaringen mee. Wat mij betreft is een face-to-face gesprek via videobellen net zo intensief en effectief als een gesprek in mijn coachruimte. Voor de Coronacrisis kreeg ik al positieve reacties van mijn cliënten. Voor mijn nieuwe klanten, waarmee ik onlangs een loopbaantraject begonnen ben, is dit niet anders. Zij geven aan de videogesprekken als persoonlijk, vertrouwelijk en diepgaand te ervaren.  

Loopbaanbegeleiding en stresscoaching online

Zowel loopbaanbegeleiding als stresscoaching bied ik online aan. Dit kan beide met of zonder face-to-face contact in mijn coachruimte. Misschien wil jij liever bij mij langs komen of voel je je veiliger in je eigen ruimte. Jij mag daar zelf een keuze in maken. 

Stress verminderen via online coaching

Om je te leren omgaan met stress heb ik een cursus stress verminderen ontwikkeld. De cursus is geschikt voor jou als je moeite hebt met nee zeggen, je moeilijk kunt ontspannen, je slecht slaapt of veel piekert. De cursus helpt je ook wanneer je vaak hoofdpijn hebt, snel  geïrriteerd bent of wanneer je je moeilijk kunt concentreren. Dit zijn signalen van stress en daar wil je graag vanaf.  

Programma stress verminderen

Het programma duurt, afhankelijk van jouw inzet, 12 weken en is, via een beveiligde internetomgeving nog een jaar lang voor jou beschikbaar. Je krijgt 3 maanden lang intensieve begeleiding van de coach. De begeleiding gaat via mail, WhatsApp, telefoon en daarnaast heb je drie persoonlijke coachgesprekken van elk 1,5 uur. In de digitale leeromgeving vind je naast theorie en opdrachten, video- en audiomateriaal en meditatie- en hartcoherentieoefeningen.  Bekijk alvast gratis tips over stress verminderen.

Loopbaanbegeleiding online en blended

Verandert jouw werkomgeving, voel je je niet meer op je plek, wil je meer uitdaging of ben of word je werkloos? Je bent op zoek naar iets anders maar weet niet wat. Ik begeleid jou bij het maken van loopbaankeuzes en zinvolle vervolgstappen. Na de loopbaancoaching weet jij welk werk jou plezier en energie geeft. Deze coaching geef ik online of blended. We werken dus met gemengde middelen. Zowel face-to-face contact via videobellen als in mijn coachruimte is mogelijk.

Programma loopbaanbegeleiding

We beginnen ieder loopbaantraject met een intakegesprek om vast te stellen met welke loopbaanvragen jij aan de slag wilt. Wie je bent, wat bij je past en waar je naartoe wilt, staan hierbij centraal. Jij bent tenslotte uniek en je coachingstraject is dat dus ook. Samen bepalen we je (dieperliggende) vraag, jouw doelstellingen en maken we een plan van aanpak. Als coach laat ik je reflecteren en geef ik je stimulerende opdrachten. Zo krijg je tijdens het traject handvatten en nieuwe inzichten om verandering tot stand te brengen. We kijken tijdens het traject naar het nu en denken ook vooral na over de volgende stap. Het doel: meer werkgeluk.

Meer informatie Even7 Coaching

Ik geloof er in dat de wereld een stuk mooier is wanneer je kunt zijn wie je werkelijk wilt zijn. Ook ben ik er van overtuigd dat je over alle kwaliteiten beschikt die nodig zijn om persoonlijk te groeien. Persoonlijke groei zorgt voor meer vertrouwen in jezelf en heeft een positief effect op je gezondheid, werk en op je relaties.

Voor een geslaagd coachtraject is een goede relatie met de klant voor mij een eerste vereiste. Dit doe ik onder meer door te investeren in een eerste vrijblijvend coachgesprek. Is het nodig, dan verwijs ik je door. Ik laat je je eigen mogelijkheden en talenten ontdekken en hier gebruik van maken. Ik laat je stappen zetten zodat je daarna zelf weer verder kunt.

Lees de missie en visie van Even7 coaching

Online coaching voor stress en loopbaan