Loopbaancoaching voor meer plezier en energie in je werk

Ben je of raak je werkeloos, loop je vast in je werk, wil je meer uitdaging of ben je op zoek naar iets anders maar weet je niet wat? Ik begeleid jou bij het maken van loopbaankeuzes en zinvolle vervolgstappen op een toegankelijke wijze. Na de loopbaancoaching weet jij welk werk jou plezier en energie geeft en welke stappen je kunt zetten om je doel te bereiken.

Begeleiding bij jouw loopbaanontwikkeling

Loopbaancoaching is een persoonlijk ontwikkelingsproces dat we inzetten om de voor jou wenselijke en duurzame veranderingen in je loopbaan te bevorderen. Dit bereiken we door middel van gestructureerde, gerichte gesprekken en het gebruik van passende oefeningen en coachtechnieken. Daarbij hebben we ook regelmatig contact via mail, telefoon of sms. Met een aantal gratis loopbaantesten kun je zelf alvast aan de slag!

Het loopbaantraject

We beginnen ieder loopbaantraject met een intakegesprek om vast te stellen met welke loopbaanvragen jij aan de slag wilt. Wie je bent, wat bij je past en waar je naartoe wilt, staan hierbij centraal. Jij bent tenslotte uniek en je coachingstraject is dat dus ook. Samen bepalen we je (dieperliggende) vraag, jouw doelstellingen en maken we een plan van aanpak. Als coach laat ik je reflecteren en geef ik je stimulerende opdrachten. Zo krijg je tijdens het traject handvatten en nieuwe inzichten om verandering tot stand te brengen. We kijken tijdens het traject naar het nu en denken ook vooral na over de volgende stap. Het doel: meer werkgeluk.

De looptijd van een coachingstraject

Loopbaancoaching is altijd maatwerk en bij iedereen weer anders. De doorlooptijden zijn daarom ook per situatie verschillend. De duur van het coachingstraject varieert van drie tot vijf maanden. Hierbij heb je gemiddeld 1x per twee weken een coachgesprek van maximaal 1,5 uur. Verder investeer je tijd in het maken van testen en opdrachten die we in onze gesprekken bespreken. 

De stappen van loopbaancoaching

In het loopbaantraject zetten we de volgende stappen:

  1. Wie ben ik? Hier gaat het om jouw persoonlijkheid, je waarden en normen en je persoonlijke kwaliteiten.
  2. Wat wil ik? Dit gaat over jouw ideale baan, je ideale werkomgeving, je passies en je dromen.
  3. Wat kan ik? Hier ontdek jij waar je kracht ligt. Dit gaat over opleiding, werkervaring, competenties en relevante nevenactiviteiten
  4. Hoe kom ik daar? Dit gaat over hoe je je doel kan bereiken. Het gaat over de huidige arbeidsmarkt, het inzetten van je netwerk, solliciteren, social media en een actieplan maken.

Tijdens het coachingstraject ga je ook zelf aan het werk. Ik ondersteun jou en zet hierbij diverse middelen in die per persoon kunnen verschillen.  Je kunt hierbij denken aan het maken van verschillende loopbaantesten die we samen evalueren en het doen van diverse oefeningen. Verder krijg je van mij handvaten en tips voor een actueel cv, ondersteuning bij het maken van sollicitatiebrieven en kijken we naar het verbeteren van je LinkedIn profiel. 

Aan de slag met jouw loopbaan

Ga aan de slag met jouw loopbaan en vraag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek voor de loopbaancoaching aan.
Kijk voor een kostenindicatie onder investering.

Gratis handleiding voor een top cv!

Wil jij een cv waarmee je je onderscheidt van andere sollicitanten? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis een super handige handleiding voor het maken van een geweldige cv.

Even7 Coaching is aangesloten bij NOBCO.