Interessante boeken

De onderstaande boeken kan ik je van harte aanbevelen. Ik heb ze gelezen en gebruik ze als naslagwerk bij mijn coaching. De boeken gaan over leven in het nu, communicatie en over ons denken. Over methodes die zich richten op het onderbewuste, ons hart en ons brein.

Single Tasken
Stop met multitasken. Doe één ding tegelijk
Devora Zack

stop met multitasken stress tip

Het boek geeft allerlei manieren om je te helpen je aandacht te vestigen op dat wat nodig is. Je leert hoe je controle houdt over je gedachten, je omgeving. Je krijgt inzichten die je helpen om de dingen waaraan je begint ook af te maken. Door je op één moment met één taak tegelijk bezig te houden, bereik je meer en heb je stabielere en diepgaandere relaties. Devora Zack legt uit waarom multitasken averechts werkt.

Het boek leert je om productiever te zijn, jezelf helemaal in taken te verdiepen en afleidingen te beperken. Het leert je hoe je in het hier en nu kunt zijn. Met aansprekende voorbeelden en opdrachten om zelf in te vullen. In ‘Singletasken’ laat Devora Zack zien hoe je meer voor elkaar kunt krijgen door één ding tegelijk te doen. Ze helpt je om rust in je hoofd te krijgen en orde aan te brengen in je agenda en je leven.  Stop met multitasken  is de moeite waard om te lezen!

Een droom met een deadline
Wat kun je met NLP in werk en privé boeken over NLP coaching Terherne, Friesland
Eelco Wisman

Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is een methode om je communicatie, en daarmee je resultaten, te verbeteren. Het uitgangspunt is dat je zelf verantwoordelijk bent voor je resultaten, de successen en de mislukkingen, alsook voor je eigen leven: het effect van je communiceren onder de loep nemen. Met NLP leer je effectiever te communiceren. Elke droom wordt een bereikbaar doel als je er echt in gelooft en er helemaal voor gaat. Als je een deadline koppelt aan je droom, wordt het een doel. Dan liggen al je dromen binnen bereik.

Met NLP kun je:

  • Effectiever communiceren in zowel werk en relaties als liefde en opvoeding
  • Inzicht en begrip krijgen in overtuigingen, waarden en normen van jezelf en anderen
  • Onbewuste processen bewust maken en er gebruik van maken
  • Dromen met een deadline realiseren

Een droom met een deadline is een unieke kijk op NLP, waarbij het positieve van Anthony Robbins en Emile Ratelband wordt gecombineerd met de realistische visie van de auteur.

Een helder geschreven boek: toegankelijk, het leest makkelijk en is praktisch door de verschillende oefeningen die je toe kunt passen. Weet je nog niet veel van NLP dan kan ik dit boek van harte aanbevelen.

Het slimme onbewuste

boeken over het slimme onbewuste, coaching in Terherne, Friesland

Denken met gevoel
AP Dijksterhuis

Ons onbewuste is allesbepalend
Het boek laat zien dat ons onbewuste niet ondergeschikt is aan ons bewustzijn. Waarom nadenken niet helpt bij het nemen van beslissingen. Ons onbewuste is allesbepalend. Het stuurt ons gedrag, ons denken en onze gevoelens. Op heldere wijze maakt Ap Dijksterhuis duidelijk hoe menselijk gedrag werkt.
Het is zeker de moeite waard om dit boek te lezen!

Het slimme onbewuste

De tijger ontwaakt
Lichaamsgerichte traumabehandeling
Peter A Levine

Vluchten, vechten of bevriezen, dat zijn de keuzes die prooidieren hebben als ze worden geconfronteerd met direct levensgevaar. Volgens Peter Levine, expert op het gebied van traumaverwerking, geldt dit ook voor mensen in een traumatische situatie. In tegenstelling tot prooidieren, die de lichamelijke spanning van een levensbedreigend moment weer heel snel afleggen, slagen wij mensen daar niet altijd in.  In het boek legt Levine uit hoe zich het posttraumatische stresssyndroom (PTSS) ontwikkelt. Hij geeft verder voorbeelden en oefeningen om trauma’s te verwerken. Interessant boek wanneer je wilt begrijpen hoe PTSS ontstaat en welke oefeningen je kunt gebruiken om een trauma te verwerken.

De tijger ontwaakt


Beren op de weg Spinsels in je hoofd
Omgaan met emoties op het werk: de Rationele Effectiviteits Training
Theo IJzermans, Coen Dirkx

Boek beren op de weg, spinsels in je hoofd, coaching stress, piekeren, denken

Dit boek gaat over de grote invloed van denken op ons gevoel. Wat je denkt dat voel je. Irrationele gedachten helpen je niet je doel te bereiken. Integendeel, het kan ertoe leiden dat het slechter gaat omdat je jezelf blokkeert.

Een toegankelijk boek met praktische voorbeelden en oefeningen over het managen van je emoties. Het boek geeft handvatten om je manier van denken te veranderen. Je leert om bij stressvolle situaties rationeel te blijven denken en niet te terug te vallen op oude denkpatronen. Het boek is geschikt voor iedereen die open staat voor zelfreflectie. Ook interessant wanneer je geen leidinggevende bent. Lees het boek en toets je eigen gedachten op hun realiteitsgehalte en kijk wat ervan overblijft.

Beren op de weg, spinsels in je hoofd