Hartcoherentie vermindert stress

Met hartcoherentie bedoelen we een coherent hartritmepatroon. Coherent wil eigenlijk zeggen, samenhangend, in harmonie met andere ritmes in je lichaam zoals je hersengolven of je ademhaling. Dit heeft een positief effect op je gezondheid. Hartcoherentie vermindert stress, verbetert je immuunsysteem en maakt je alerter. Het helpt bij slapeloosheid, depressies en concentratieproblemen.

Wil jij: gratis kennismaking coaching

  • Stress en vermoeidheid verminderen?
  • Meer rust en balans in je werk en privé?
  • Beter kunnen slapen?
  • Minder piekeren?
  • Je beter kunnen concentreren?

Een coherent hartritmepatroon betekent harmonie tussen hart en hersenen. Deze methode gaat ervan uit dat je hartritme je emotionele toestand weerspiegelt. Bij stress of negatieve emoties, is een chaotisch patroon in het hartritme dan het gevolg.

hartcoherentie, ademhaling, hart en hersenen, brein

Ontspannen met een regelmatige ademhaling

Heb je een regelmatige ademhaling dan gaat je hart synchroon lopen. Het komt in een coherente toestand, met ontspanning als resultaat.

Met een coherent hartritme heb je een betere grip op de wereld om je heen. Een hartcoherentietraining kun je op ieder moment toepassen. Dat betekent dat je in elke stressvolle situatie ter plekke kunt werken aan ontspanning.

Je conditie verbeteren met hartcoherentie

De stappen in de methode die ik toepas, zijn geïnspireerd door het boek slanker met je hartritme van David O’Hare en op de Oekraïense dr. Konstantin Buteyko. Deze arts heeft 50 jaar onderzoek gedaan en een ademhalingsmethode bedacht waarbij meer koolstofdioxide in het bloed komt. Zo komt zuurstof uit het bloed beter bij je organen terecht. Het gevolg hiervan is een verbeterde conditie en minder of geen stress gerelateerde klachten.

Stress, angsten of depressie genezen met je ademhaling

Diep in onze hersenen zit een deel dat ons gevoel, humeur, gedrag, onze bloeddruk, ons immuunsysteem beheerst. Dit is ons emotionele brein. Door controle te krijgen over dit deel van de hersenen, kun je klachten die voortkomen uit stress, angsten of depressie zelf genezen. Hartcoherentie is een van de manieren waarop dit kan. In het boek ‘uw brein als medicijn’ beschrijft Dr. David Servan Schreiber onder andere deze natuurlijke behandelwijze.

Meer over verbeteren van je ademhaling en een coherent hart

Wil je meer informatie, bel of stuur me een mail via contact met je vraag.