DISC gedragsanalyse in de week van de werkstress

Stress is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. De afgelopen jaren is hier veel over te doen en kom je regelmatig publicaties hierover tegen. Uit recent onderzoek van TNO  blijkt dat vier op de tien werkgevers werkdruk één van de belangrijkste arbeidsrisico’s vindt. De week van de werkstress is van 14 tot 18 november. Het doel van deze week is werkgevers en werknemers bewust te maken dat werken ook zonder stress kan. Ik draag graag een steentje bij aan deze bewustwording en bied een gratis DISC gedragsanalyse aan, aan twee personen.

Gratis disc gedragsanalyse

Gratis twee DISC gedragsanalyses in het kader van de week van de werkstress. Aanvragen uiterlijk in de maand december 2022.
Let op! Wie het eerst komt die het eerst maalt.

Voorkomen van stress met DISC

Werknemers ervaren vaak stress op de werkvloer, er moet meer gedaan worden in dezelfde tijd en de druk neemt dan ook toe. Stress is onvermijdelijk, het is een natuurlijke en gezonde reactie die je helpt om goed te functioneren. Wanneer je lichaam stress ervaart komen er hormonen vrij die het lichaam helpen om in actie te komen. Te veel en langdurige stress is echter ongezond en schadelijk, je balans tussen draagkracht en draaglast is dan zoek. Hoe je stress ervaart heeft ook te maken met je gedrags- en communicatievoorkeurstijl. De DISC gedragsanalyse leert je wanneer en waarbij je stress ervaart en ook hoe dit voor anderen geldt. Je leert hoe je stress kunt voorkomen, hoe je communiceert en wat jouw onbewuste drijfveren zijn. 

De DISC analyse gericht op waarneembaar gedrag

Je bent in je werkomgeving het meest succesvol als je mag doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. De DISC-gedragsanalyse geeft onder meer inzicht in waar je in uitblinkt, waar mogelijke valkuilen liggen en wat voor jou een prettige werkomgeving is. De gedragsanalyse richt zich op waarneembaar gedrag. Het geeft je inzicht in verschillende type gedragsstijlen: Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformiteit. De analyse brengt jouw eigen type gedragsstijl in kaart waarmee jij inzicht krijgt in je eigen communicatie en gedrag. Doordat jij persoonlijk inzicht hebt en stijlen bij anderen herkent waarop je in kan spelen, kun je betere relaties ontwikkelen. 

Wat de DISC gedragsanalyse je oplevert

Het uitgebreide, persoonlijke DISC rapport biedt inzicht in jouw persoonlijke stijl.  Je leert de sterke punten van je stijl te benutten en hoe je de aandachtspunten van je stijl kunt aanpassen. Met de DISC gedragsanalyse:

  • Ben jij je meer bewust van je eigen gedragsvoorkeuren.
  • Kun jij je professioneler en productiever opstellen. 
  • Leer je je valkuilen herkennen.
  • Krijg je duidelijkheid over wat je motiveert, wat je echt wilt. 
  • Weet je hoe je ideale werkomgeving eruit ziet.
  • Begrijp je beter waarom communicatie met anderen soms moeizaam verloopt.
  • Is jou helder wat jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten zijn.
  • Leer je beter om te gaan met stress .
  • Leer jij welke veranderingen nodig zijn om langdurige stress te voorkomen

Gratis DISC analyse

In het kader van de week van de werkstress kunnen de eersten die zich melden, gebruik maken van de gratis DISC gedragsanalyse. Na een korte kennismaking ontvang je digitaal de inlog voor het maken van een vragenlijst. Na afloop ontvang je een uitgebreid rapport en krijg je tijdens een coachgesprek van maximaal een uur, meer informatie en een toelichting hierop. In totaal zijn er twee analyses gratis beschikbaar. Aanvragen kan tot einde van dit jaar. Neem contact op voor meer informatie of stuur een mail naar informatie@even7.nl. Meer informatie over DISC en Drijfveren.

DISC gedragsanalyse en stress