Persoonlijke ontwikkeling met DISC en Drijfveren

De DISC en Drijfveren analyses zijn instrumenten die ingezet worden voor persoonlijke ontwikkeling. De persoonlijke analyse geeft inzicht in je voorkeurs gedragsstijl en je voorkeurs drijfveren die bepalend zijn voor de keuzes die je maakt. 

De DISC gedragsanalyse

Je bent in je werkomgeving het meest succesvol als je mag doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. De DISC-gedragsanalyse geeft onder meer inzicht in waar je in uitblinkt, waar mogelijke valkuilen liggen en wat voor jou een prettige werkomgeving is. De gedragsanalyse richt zich op waarneembaar gedrag. Het geeft je inzicht in verschillende type gedragsstijlen: Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformiteit. Omdat deze zogeheten DISC stijlen zichtbaar zijn, wordt het veel makkelijker om mensen te ‘lezen’. Daarnaast wordt jouw eigen type gedragsstijl in kaart gebracht waarmee jij inzicht krijgt in je eigen communicatie en gedrag. Doordat jij persoonlijk inzicht hebt en stijlen bij anderen herkent waarop je in kan spelen, kun je betere relaties ontwikkelen.

De Drijfveren analyse

De Drijfverenanalyse maakt duidelijk waarom je de dingen doet die je doet. Je drijfveren bepalen de richting die je kiest en zetten je aan tot actie. De Drijfverenanalyse brengt jouw innerlijke motivatie in kaart. Wat drijft je, inspireert je, motiveert je en wat beschouw jij als belangrijk? Het maakt je duidelijk waarom je in sommige situaties direct tot actie overgaat en in andere gevallen niet. Begrijpen wat je drijft is een belangrijke eerste stap in het verbeteren van je prestaties, tevredenheid en (werk)geluk.

Wat de Disc- en Drijfveren analyse je oplevert

Na een gedragsanalyse:

-ben je je meer bewust van je eigen gedragsvoorkeuren;

-leer je de sterke punten van je persoonlijke stijl te benutten en de minder sterke aan te passen;

-begrijp je beter waarom communicatie met anderen soms moeizaam verloopt;

-is jou helder wat jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten zijn;

-weet jij welke werkomgeving het beste bij jou past;

-heb jij jouw eigen unieke drijfveren en motivatie helder;

-weet jij waarom je de dingen doet zoals je doet.

Informatie over de mogelijkheden Disc-en Drijfveren analyse

De DISC- en/of Drijfverenanalyse maakt in principe altijd onderdeel uit van de loopbaan-, coach- of de reïntegratietrajecten van Even7 Coaching. Ook een analyse zonder coachtraject is mogelijk. Online vul je de vragenlijsten in en in een gesprek van maximaal 2 uur leg ik de methodiek verder uit en gaan we dieper in op de uitkomsten van jouw analyses. Jouw investering voor een DISC-onderzoek is € 300,- inclusief een uitgebreid persoonlijk rapport en een gesprek van 90 minuten. En neem jij zowel een DISC als een Drijfverenanalyse af, dan zijn de kosten € 499,-.